Rock City Travel USA-Trip Music & Bikes 2019

Ga jij met ons mee naar de USA in 2019?

Een mooie reis naar de oostkant van de Verenigde Staten met bezoek aan de hoofdstad Washington, de muzieksteden Memphis en Nashville en de Harley-Davidson fabriek in York. Ontdek dat de USA meer te bieden heeft dan alleen rechte wegen op de "Tail of de Dragon" en de "Back of the Dragon" en wordt "Dragonmaster"! 

Een trip van 3 weken, waarbij je zelfstandig of in kleine groepjes of met begeleiding in een groep gaat rijden, de keus is aan jou!
 

Dag 1: VLUCHT AMSTERDAM – WASHINGTON DC

We vliegen vanaf Amsterdam naar de hoofdstad van de USA. Na opvang door de toerleiding gaan we naar het hotel en nemen we de komende dagen alvast even door.

 

Dag 2: WASHINGTON CITY TOUR

Deze dag brengen we door in Washington DC waarbij we ons verplaatsen met shuttlebusjes.

Na aankomst op de National Mall gaan we eerst het Witte Huis bekijken, aansluitend kunnen we zowel het Capitool als het Washington Monument bekijken. Deze 169m hoge naald is één van de bekende locaties in DC en men kan met een lift naar boven. Op loopafstand bevinden zich het Korea, het 2e Wereldoorlog en het Vietnam monument. Wie wil er niet in de vijver staan waar Forrest Gump zijn geliefde weer in zijn armen sloot?Onze stadsgids, Theo, zal ons aansluitend meenemen naar één van de leuke eettentjes/barretjes die DC rijk is.

 

Dag 3: WASHINGTON – FRONT ROYAL (200 km)

Na het ophalen van de motoren wacht ons een mooie rit. We rijden westwaarts en maken een stop bij Manassas. Dit is de plek waar in de Amerikaanse burgeroorlog de eerste grote slag werd uitgevochten en waar de “Confederates” hun eerste grote overwinning behaalden. Gezien de minimale afstand tot Washington waren ze er bijna!!

 

 

Dag 4: FRONT ROYAL – ROANOKE (340 km)

Vanaf het vertrek uit Front Royal wordt duidelijk waar de komende dagen uit zullen bestaan: fantastisch kronkelende wegen, prachtige vergezichten en Hill Billy’s, Moonshiners en Blue Grass muziek. Via Shenandoah National Park, de bijbehorende vallei wordt ook wel The Valley of the Battlefields genoemd rijden we verder de Skyline Drive af richting zuiden.

 

Dag 5: ROANOKE – BLOWING ROCK (400 km)

Dit wordt een dag om nooit te vergeten! Tijdens deze dag wordt ondermeer de helft van de Patch “Dragon Master” verdient. Je verdient hem echter niet voor niets. We rijden via een prachtige route naar Tazewell waar de Virginia 16 begint. Deze uitdagende weg wordt ook wel The back of the Dragon genoemd. Een juiste motorkeus in overeenstemming met de stuurkwaliteiten van de rijder wordt hier belangrijk. Natuurlijk wordt het geen race en ligt de nadruk op het veilig rijden echter we zullen er achter komen dat dit stuk weg “ zeer on Amerikaans” is.

 

Dag 6: BLOWING ROCK – CHEROKEE (300 km)

We rijden het meest zuidelijke stuk van de Blue Ridge Parkway. Ondanks het feit dat we al een paar dagen in “ The Appalachians” aan het rijden zijn blijft de natuur ons verbazen. Via prachtige wegen, tunneltjes en vergezichten arriveren we aan het eind van de dag in het Cherokee Indianenreservaat.

 

Dag 7: CHEROKEE (50 km)

Vandaag een relaxte dag met weinig kilometers. We bezoeken het museum Wheels Through Time van Dale Walksler. Dale is bekend van de Discovery serie “ whats in the barn” en is een echte motorman. Aansluitend gaan we shoppen in Cherokee. Natuurlijk kunnen we op de foto met een echte Cherokee Indiaan.

 

Dag 8: CHEROKEE – CHATTANOOGA (340 km)

Vandaag wordt dan eindelijk de Patch “ Dragon Master” verdiend. We rijden naar Deals Gap waar The Tail of the Dragon begint. Deze weg is slechts 11 mijl lang maar bestaat toch uit 318 bochten. Uiteraard zorgen we ervoor dat er van onze motor geen deel in the Tree of Shame komt te hangen! Na deze weg worden de wegen makkelijker en rijden we North Carolina uit en Tennessee in.

Dag 9: CHATTANOOGA – TUPELO (450 km)

Vandaag staan we extra vroeg op om er zorg voor te dragen dat we de dag relaxt doorkomen. Naast het bezoek en toer door de Jack Daniels Distillery in Lynchburg TN gaan we ook naar de geboorteplaats van “ Elvis the Pelvis”. Missisippi is de staat waarin zijn geboorteplaats Tupelo ligt en dit is tevens de meest zuidelijke staat van onze toer.

 

 

Dag 10: TUPELO – MEMPHIS (330 km)

We bezoeken als eerste het geboortehuis van Elvis. Aansluitend rijden we tussen katoenvelden en plantershuizen door in noordelijke richting. We rijden eerst naar Clarksdale Missisippi de plek waar Robert Johnson zijn ziel aan de duivel verkocht om de beste bluesspeler te worden. Natuurlijk maken we een stop op “The Crossroads” .Je voelt hier letterlijk de Blues.Uiteraard zien we ook nog restanten van het slavernij verleden een deel van de duistere kant van de Amerikaanse geschiedenis. Na aankomst in Memphis wordt het hotel opgezocht en gaan we de avond doorbrengen op Beale Street. Het uitgaanscentrum van Memphis.

 

Dag 11: MEMPHIS

Blues en Rock and Roll slaat vandaag de klok. Het Blues Cafe van BB King, de Sun studio’s en Graceland, het tot museum omgetoverde huis van Elvis, staan op het programma. Wedden dat we hier een aantal memorabilia kopen?

 

Dag 12: MEMPHIS – NASHVILLE (360 km)

Van Blues en Rock and Roll naar Country Music, het kan hier in één dag.
We rijden uiteraard snelweg vermijdend om zoveel als mogelijk van de zuidelijke cultuur op te kunnen snuiven.

 

 

Dag 13: NASHVILLE

We gaan vandaag Nashville bekijken. Dit kan met de motor maar het is beter om de hotelshuttle te nemen en daarna een citytour te maken waardoor we alle highlights van Nashville zien. Natuurlijk eten we in een Country Music Café en brengen we de avond door op de Honky Tonk Highway om daar te genieten van optredens van diverse bands.

 

Dag 14: NASHVILLE – LEXINGTON (370 km)

We rijden vandaag richting noord-oost. De eerste stop is bij het National Corvette Museum in Bowling Green, Kentucky. Voor auto liefhebbers een must see! Aansluitend rijden we door naar ons eindpunt van vandaag Lexington, Kentucky. De stad waar de wieg stond van acteur George Clooney.

 

 

 

 

Dag 15: LEXINGTON (150 km)

Vandaag staat in het teken van het rijden van een deel van The Kentucky Bourbon Trail. We bezoeken de Wild Turkey Distillery misschien wel de meest harde en eerlijke bourbon die er bestaat. Aansluitend rijden we door de Woodford Reserve Distillery de sjiekste aller Bourbons. Voor de paardenliefhebbers bestaat de mogelijkheid een ander programma te volgen n.l. het bezoeken van een paardenmuseum en een stoeterij toer.

 

Dag 16: LEXINGTON – CLARKSBURG (480 km)

Via het Olympia Stateforest rijden we in noord-oostelijke richting. Vandaag is een dag van genieten op de motor doordat we zoveel als mogelijk de snelweg vermijden.

 

Dag 17: CLARKSBURG – YORK (420 km)

We rijden we richting York PA. In deze plaats heeft Harley-Davidson zijn grootste fabriek staan. Hier worden Touring, CVO en Trike modellen geassembleerd. Een bezoek aan deze fabriek is natuurlijk een must voor een Harley liefhebber.

 

Dag 18: YORK (50 km)

Vandaag bezoeken we de Harley-Davidson fabriek in York. Dit doen we door het volgen van een rondleiding door de fabriek. Natuurlijk kunnen in de giftshop de nodige “ goodies” gescoord worden.

 

Dag 19: YORK – WASHINGTON DC (300 km)

We rijden zuidwaarts richting Baltimore, één van de grootste havensteden aan de oostkust. Aansluitend rijden we door naar DC en leveren we de motoren in. We sluiten de avond af met een gezamenlijk diner in een leuk restaurant.

 

Dag 20: WASHINGTON DC – AMSTERDAM

We hebben de ochtend nog om te relaxen bij het hotel of om nog een duikje te nemen in het zwembad. Aansluitend brengt de hotelshuttle ons naar het vliegveld.

 

Dag 21: AMSTERDAM

Aankomst in Amsterdam. Het nagenieten van een heerlijke unieke reis kan beginnen!

21 Route overzichtkaart met plaatsnamen 

Uitgangspunten:
•  Deze reis duurt 3 weken, start op 15 juni en eindigt op 5 juli 2019.
•  20 leden van het Rock City Chapter nemen deel aan deze exclusieve tour.
•  Deze worden verdeeld over 2 gelijke groepen waarvan elke groep begeleidt wordt door een Road Captain.
•  Het is mogelijk om stukken van, of de gehele route zelfstandig te rijden (meer km’s dan begroot zijn voor eigen rekening).
 
Inbegrepen in onderstaand genoemde prijzen:
•  Retourticket Amsterdam-Washington DC (Economy Class).
•  City tour door Washington DC.
•  Huur motor, Harley Touring of Softail models (inclusief uitgebreide verzekering t.b.v. schade aan de motor, eigen risico bij schade is 0.-,
    bij diefstal $1000,- Tevens inbegrepen een SLI (Supplemental Liability Insurance, deze dekt schade aan derden tot $300.000,-).
•  Brandstof.
•  Alle transfers in de USA.
•  Luchthavenbelasting en toeslagen.
•  Alle hotel overnachtingen (deze vinden plaats in goede middenklasse hotels, veelal met ontbijt).
•  Nederlandstalige begeleiding, 24/7 gedurende de hele reis.
•  Volgauto met aanhanger en reserve motor.
•  Entrée Nationale parken en State Parks.
•  Gratis water in de volgauto.
 
Niet inbegrepen: 
•  Entreeprijzen van musea e.d.
 
Kostenplaatje:
Berijder: EUR 6.955,-
Duopassagier: EUR 4.260,-
Toeslag 1 persoonskamer: EUR 1.100,-  
 
Wil je mee met deze reis? Schrijf je dan nu in via ons inschrijfformulier.
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Dolf via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.